perjantai 14. lokakuuta 2016

Tuumauksia ensi tapaamisen tiimoilta ja ajatuksia seuraavaan!

Lentomajakkaan sijoittuvan taideteoksen suunnittelu starttasi syyskuun lopulla ytimekkään porukan voimin. Tapaamisesta muodostui tutkimusmatka lentomajakan historiaan ja nykyisyyteen. 

Vierailu paikan päällä toi esiin paljon merkkejä majakan ja sen ympäristön monenlaisesta toiminnasta; vielä savuava grilli, reippailevat lapsiperheet, graffiteihin peittynyt betonirunko ja lasinsirpaleet. Entinen pansiolainen muisteli myös, miten majakan luona aikoinaan harjoitettiin teini-iän paheita ja sitä, miten outoa oli, ettei majakka koskaan näkynyt Lumikonkadulla sijaitsevan kotitalon ikkunasta. Niin lähellä kuin se olikin.  

Kuulimme myös siitä, miten majakkaan oli suunniteltu valoteosta jo ainakin kahteen otteeseen mutta syystä tai toisesta suunnitelmat olivat kariutuneet. Onneksi voi todeta, että kolmas kerta toden sanoo pitää tällä kertaa paikkansa! 

Huima kokemus oli myös päästä majakan huipulle! Kiitos Event Extremelle, joka käyttää majakkaa kiipeilytoiminnan tukipisteenä ja joka tulee olemaan tärkeä apua itse teosta toteutettaessa.

Kaukaa kutsuva, pimeässä hohtava?

Ensimmäinen tapaaminen herätti monia kysymyksiä ja ajatuksia, joista mieluusti jatkamme keskustelua pansiolaisten kanssa! Seuraavan kerran olemme majakan juurella lauantaina 22.10.2016 klo 13-14:30. Kerromme jo kehitteillä olevista ajatuksista ja ideoimme yhdessä eteenpäin! Olet tervetullut koko ajaksi tai piipahtamaan - nähdään!

Terveisin Suvi ja Jouna







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti