perjantai 28. lokakuuta 2016

Ideoita majakan taideteokseksi!



Kohtaamisissa asukkaiden kanssa on heitelty vaikka millaisia ehdotuksia majakan muuttamamisesta taideteokseksi. Värikuulapyssyillä voisi ampua majakan varteen ruskeaa maalia, niin että syntyisi puunrunko. Majakan huipulle kiinnitetään voimakas valonheitin, joka heittää keilan korkeuksiin. Jos käytettäisiin fosforimaalia, niin majakka hohtaisi pimeässä. Majakan rungon voisi maalata myös punavalkoisin raidoin, niin se muistuttaisi oikeaa majakkaa.





Reunaehtoja taideteoksen toteuttamiseen tuo sen nykyinen käyttö. Kuvassa majakan ylhäällä ja laidassa näkyvät puomit ovat kiipeilyharrastajien käytössä, kun he harjoittelevat kiipeämistä ylös ja laskeutumista alas. 

Iloisina otimme vastaan uutiset, että Turun kaupungin toimesta majakan lähelle vedetään sähköt, joten valotaideteoksen "valoisuus" lisääntyy. Aiemmin suunnitelmissa ollut aurinkopaneeleiden käyttö pohditutti nimenomaan pimeän talvikauden tiimoilta. Ehtisikö teos latautua silloin tällöin vilahtavan auringon voimasta vai jäisikö se kalpeaksi juuri sinä vuodenaikana, kun valoa eniten kaivattaisiin! Tästä ei kuitenkaan nykyisten suunnitelmien mukaan tarvitse huolehtia. 

Lisää uutisia taas kotvan kuluttua!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti